Või on rasv-vees emulsioon, millel on tahke plastiline tekstuur. Võid toodetakse kas rõõsast või hapendatud koorest, vastavalt sellele saadakse kas rõõsakoore- või hapukoorevõi. Hapukoorevõi valmistamiseks kasutatakse tänapäeval kas piimhappebakterite juuretisi või lisatakse koore kokkulöömisel piimhapet. Või koostises on 80-84% rasva ja maksimaalselt 16% vett ning teisi piima
komponente. Lubatud lisandid on vesi ja sool. 1 kg või valmistamiseks kulub ca 20-25 kg piima.

via GIPHY

Või on rasvatoode, mis on saadud koorest (35-40% rasvasisaldus). Koor ise koosneb erineva suurusega rasvakuulikestest. Koore kokkulöömine võiks on protsess, mis toimub võimasinas. Kõigepealt tekib vaht. Vahus tekkivate õhumullikeste pinnale kogunevad rasvakuulikesed. Vahu hävimisel põrkuvad rasvakuulikesed ja liituvad võiteraks, eraldub pett.